گزارش کارآموزی تصفیه خانه جلالیه تهران
بخش اول. 1
مقدمه. 2
تاریخچه آب تهران. 4
منابع تأمین آب.. 6
تاریخچه تصفیه آب.. 7
تصفیهخانههای آب تهران. 11
1. تصفیهخانه شماره یک(جلالیه) 11
2. تصفیهخانه آب شماره دو(کن) 12
3. تصفیهخانههای شماره سه و چهار(حکیمیه) 12
4. تصفیهخانه شماره پنج(مینی سیتی) 13
فرآیند تصفیه آب.. 14
1. انتخاب فرآیندهای تصفیه بر پایه کیفیت آب خام. 14
آشغالگیری.. 15
پیش تهنشینی.. 17
بهرهبرداری.. 18
کلرزنی آب خام. 19
2. انتخاب فرآیندهای تصفیه بر پایه کیفیت آب.. 19
3. فرآیندهای مختلف یک تصفیهخانه. 20
شرح مراحل تصفیه و تأسیسات آب.. 22
1. ایستگاه پمپاژ آبگیری و حوضچهی شیرآلات ورودی.. 22
2. شیر کنترل آب خام22
3. اندازهگیری دبی آب ورودی به تصفیهخانه. 23
4. هوادهی24
5. آهک زنی(تنظیم pH آب و حذف سختی) 25
6. اختلاط سریع26
7. واحد زلالساز28
زلالساز با بستر لجن29
زلال سازهای پولساتور و ته صاف... 30
مزایا و معایب زلالساز پولساتور. 32
زلالساز با تماس لجن33
فلوکلاریفایرها یا کلاریفلوکولاتور. 35
8. فرآیند انعقاد(کوآگولاسیون) 36
مکانیسم انعقادسازی.. 37
انواع منعقد کنندهها 37
مواد منعقد کننده مورد نیاز در تصفیهخانه. 38
مقایسه کلروفریک و سولفات آلومینیوم(آلوم) 38
9. فرآیند لختهسازی38
10. فرآیند تهنشینی38
11. صافسازی یا فیلتراسیون. 38
صافیهای شنی تحت فشار38
نحوه شستشوی فیلترهای تحت فشار. 38
فیلترهای شنی ثقلی کند38
مزایای صافی شنی کند. 38
فیلتر شنی ثقلی تند38
مزایای صافیهای شنی تند. 38
صافیهای ویژه 38
صافسازی در تصفیهخانه جلالیه. 38
12. سالمسازی آب (کلرزنی نهایی) 38
واحد کلر زنی.. 38
ویژگیهای شیمیایی کلر. 38
مبانی کلرزنی.. 38
روش کلرزنی.. 38
چگونگی اثر گندزدایی کلر. 38
سیستمهای کلرزنی.. 38
تجهیزات کلرزنی.. 38
فضاهای تشکیل دهنده واحد کلرزنی گازی.. 38
روش های تشخیص نشت گاز کلر در واحد کلرزنی.. 38
بخش دوم. 38
شرایط لازم برای آزمایشگاه تصفیهخانه. 38
آزمایشهای مورد نیاز. 38
آزمایشهای فیزیکیـ شیمیایی.. 38
1. دما38
2. رنگ38
3. بو38
4. کدورت38
5. کل جامدات معلق38
6. pH38
7. اندازهگیری اکسیژن محلول(DO) 38
8. هدایت الکتریکی(EC38
9. کل جامدات محلول(TDS) 38
10. قلیائیت کل38
11. سختی کل38
12. سولفات(SO4-238
13. کلرید(Cl38
14. سدیم(Na38
15.آمونیاک(NH338
16. نیترات و نیتریت(NO3 و NO2) 38
17. کلر ازاد باقیمانده(Cl238
18. آهن(Fe38
19. منگنز(Mn38
20. آلومینیوم(Al38
21. آزمایش جار38
آزمایشهای میکروبیولوژیکی.. 38
1. آزمایشهای باکتریایی38
2. آزمایشهای زیستشناختی 38
آزمایش فلزات سنگین38
آزمایش مواد کمیاب38
1. فلورید(F38
2. برومید(Br38
3. مواد پاککننده38
آزمایشهای مواد آلی38
آزمایشهای مواد پرتوزا38
لوازم مورد نیاز38
احداث ایستگاه پایش کیفی پیوسته آب رودخانه کرج. 38
استاندارد سازی.. 38
منابع. 38
انتقادات و پیشنهادات 38
مقدمه
آب مادهای فراوان در کره زمین است. به شکلهای مختلفی همچون دریا، باران، رودخانه و ... دیده میشود. آب در چرخه خود، مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل میشود اما از بین نمیرود. هر گونه حیات محتاج آب میباشد، انسانها از آب آشامیدنی استفاده میکنند یعنی آبی که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد. پروژه کارورزی در تصفیه خانه
مجموعه عملیاتی که به منظور آماده کردن آب برای مصارف مورد نظر اجرا می گردد، «تصفیه آب» و مجموعه تأسیسات و تجهیزاتی که عملیات تصفیه آب را در بر می گیرد «تصفیهخانه» نامیده میشود بنابراین برای تهیه آبی مناسب برای شرب و مصارف عمومی شهری یک رشته عملیات در تصفیهخانه آب به اجرا گذارده میشود تا آب دریافتی از منابع آب را با کیفیتی قابل قبول در چهارچوب استاندارد «آب آشامیدنی» تحویل نماید.
آب آشامیدنی استاندارد به طور کلی آبی است که بیرنگ، بیبو و با طعم مطبوع و گوارا که مصرف آن حتی در دراز مدت هم به لحاظ عاری بودن از مواد مضر، ضرری برای سلامتی مصرف کننده نداشته و خسارتی به تجهیزات انتقال، توزیع و مصرف وارد نیاورد.
احداث ایستگاه پایش کیفی پیوسته آب رودخانه کرج
مطالعات و عملیات احداث ایستگاه نمونهبرداری پایش پیوسته(On Line) رودخانه کرج در منطقه سرودار بعد از سد کرج در کیلومتر 3/2 بالادست آبگیر بیلقان از سال 1381 آغاز و در ابتدای سال 1383 به بهرهبرداری رسید. این ایستگاه با هدف کنترل پیوسته فاکتورهای مهم و تعیین کننده آلودگی آب خام شامل: کدورت، هدایت الکتریکی، pH، دما، DO، BOD، COD و TOC آب خام کارآموزی در تصفیه خانه طراحی شده است. با بهرهبرداری از این ایستگاه در صورت ایجاد تغییرات ناگهانی در کیفیت آب ورودی به آبگیر بیلقان، علائم هشدار به صورت لحظهای از طریق خط تلفن به واحد بهرهبرداری آبگیر بیلقان و مرکز کنترل آب تهران(تله مترینگ) و آزمایشگاههای مرکزی شهر تهران ارسال میشود تا پیشگیری لازم برای مقابله با آلودگی پیشبینی شود.
استانداردسازی
استاندارد نمودن هر محصولی یعنی تطابق آن با نیازها و خواستهای منطقی مصرفکنندگان، رواج دادن پذیرش عمومی محصولی برای عامه به گونهای که در قالب هزینه اثربخشی بدون عوارض وعواقب ناخوشایند مورد مصرف یا استفاده مردم قرار گیرد. مثلاً در مورد آب آشامیدنی، استاندارد مواد آلودهکننده برای ارزیابی خطراتی است که ممکن است در نتیجه آب آلوده متوجه انسان گردد. اصولاً استانداردها از محلی به محل دیگر و از کشوری به کشور دیگر در حال تغییر است، لیکن کشورهایی که تاکنون استاندارد مدونی برای خود تهیه نکردهاند، استاندارد سازمان جهانی بهداشت را ملاک قرار میدهند. معمولاً دو نوع استاندارد برای مقاصد بالا متصور است: استاندارد اولیه که مقامات مسئول باید برای حفظ بهداشت عمومی و جلوگیری از آثار مواد آلوده کننده اقدامات جدی به عمل آورند، درحالیکه در استانداردهای ثانویه، باید تدابیر لازم برای ارتقاء بهداشت عمومی، به عمل آید.
انتقادات و پیشنهادات
سلطان سنجر را در آن وقت که به دست قزان گرفتار شده بود، پرسیدند: «علت چه بود که ملکی به این وسعت و آراستگی که تو را بود، چنین مختل شد؟»
گفت: «کارهای بزرگ به مردم خُرد فرمودم و کارهای خُرد به مردم بزرگ؛ که مردم خُرد کارهای بزرگ را نتوانستند کرد و مردم بزرگ از کارهای خُرد عار داشتند و از پی نرفتند. وهر دو کار تباه شد و نقصان به ملک رسید و کار لشکری و کشوری روی به فساد آورد[».
با توجه به اینکه بخش تصفیهخانه بعد از گذشت مدتی برای کارآموزان بحثی روتین خواهد شد، بهتر است که مسؤلین مربوطه در ایجاد انگیزه در کارآموزان تلاش بیشتری نمایند
دانلود کامل گزارش کارآموزی تصفیه خانه جلالیه تهران